Anason Esansiyel Yağı. Kullanım Alanları ve Faydaları
Anason, aromatik tohumları için yetiştirilen maydanoz ailesinden bir Akdeniz bitkisidir. Anason Esansiyel Yağının bilimsel adı Pimpinella anisum olup Umbelliferae familyasına aittir. Ayrıca yemek pişirmeden şifalı bitkilere kadar pek çok alanda kullanılan en eski şifalı bitkilerden biridir. Bu bitki beyaz çiçekli, yıllık otsu bir bitkidir. Bununla birlikte, küçük yeşil ila sarı tohumlar 30-50 cm yüksekliğe ulaşır.
Doğu Akdeniz Bölgesi, Batı Asya, Orta Doğu, Meksika, Mısır ve İspanya'da yetişir. P. anisum öncelikle ağustos ve eylül aylarında hasat edilen meyveleri (anason tohumları) için yetiştirilir. Tohumları %1,5-5 oranında esansiyel yağ içerir ve tatlandırıcı, sindirim, gaz giderici ve mide-bağırsak spazmlarını hafifletici olarak kullanılır. Soğuk preslenmiş yağlardan farklı olarak sap damıtılmasıyla elde edilir.
Nasıl alınır?
İletişim bilgilerimizden bize ulaşarak ürünü sipariş verebilirsiniz. Firmamız USDA ORGANIC, EU ORGANİK, GMP, HELAL, ISO 9001:2015, ISO 22000:2018, ISO 14001:2015, ISO 45001:2018, ISO 10002:2018 gibi kalite belgelerine sahiptir.
Ürün hakkında bilgi almak ve satın alma koşullarını öğrenmek için lütfen iletişim formumuzu doldurunuz. Ayrıca ürünlerimiz hakkında daha detaylı bilgi almak için lütfen ürün bilgisi talep formumuzu doldurunuz.
Ürün Bilgisi
Hasat Şekli : Kültür
Üretilen kısmı : Tohumları
Üretilen kısmı : Buhar Distilasyonu
Kalite : %100 Saf ve Doğal uçucu yağdır. Herhangi bir katkı maddesi içermez.
Kullandıldığı sektörler : Diyet/Gıda takviyesi, Fitoterapi, Aromaterapi, Kozmetik, Parfüm, Yem ve Tarım endüstrileri.
Paketleme : Gıdaya uygun çeşitli ebatlarda ambalajlar ya da damlalıklı cam şişelerde
Menşei : TÜRKİYE
Faydalı Kaynaklar